onsdag 27. januar 2010

Improving my cooking skills

Her i huset er det vanskelig å imponere på kjøkkenet. Det er mannen i huset som regjerer der. Det er ikke det at jeg ikke er fornøyd og glad for det. For det er jeg. Kjempeglad! Han tryller frem så mye godt! Men litt nedtur er det å være husets frue og være dårlig (sammenliknet med mannen) på kjøkkenet. Som den wannabe-gode husmoren jeg tross alt er har jeg tenkt å gjøre noe med saken. Ikke danke ut mannen nei, men prøve å utnytte mitt forbedringspotensiale. For eksempel med å begynne å krydre maten før steiking. Eller liknende. Så i dag har jeg prøvd meg på en ny variant av kyllingfilet. Sammen med brokkolibuketter, paprika, løk og selleri, ble filetene oppskåret og gratinert i fløte i en ildfast form. Krydder: salt og pepper, litt karri og en touch av kardemomme! For å gi det hele en litt spennende og søtere smak.

Mannen ville ikke gi terningkast, men sa at retten hvertfall var nok krydret, og sa dessuten "Sjå kor mykju e har ite allerede!". Tar det som et kompliment :) Selv om han annonserte på forhånd at han var VELDIG sulten :)

I den senere tid har jeg også prøvd dette:
Biffsalat (fra matprat.no). Kjempegodt, raskt og enkelt!


Grønnsakssuppe bestående av inderøyssodd (kjøtt) og blomkål, asparges, purre, selleri, løk... You name it and put it in :)Har også flere spennende planer fremover! Kriteriene for hverdagsmat er enkelt og raskt, (og her i huset lowcarb/highfat-mat). Et kjempetips er å planlegge middagsuken i forkant, samt handle inn. Det liker hvertfall husets systemfreak! (joda, det er meg...)

4 kommentarer:

 1. mm m..så mye deilig!!

  den biffsalaten skal jeg prøve meg på i morgen den dag! nam!

  vi er egentlig helt klare for å komme på oppdalsbesøk nå..og vi er veldig gla i mat :D

  SvarSlett
 2. bare å komme det! :) vi er helt klare for besøk! ska nok ordne med noe spiselig og ;)

  SvarSlett
 3. du e flink! og eg blir inspirert:)
  her i huset blir da forska meir på desserta og konfekt enn middag, ikkje særlig smart, kanskje... takkar herved for ein god dose inspirasjon!!;)

  SvarSlett