fredag 11. juni 2010

Let’s watch the green grass grow

Etter at vi kom hjem fra ferietur startet det store hageprosjektet: Hvordan transformere en herjet villmark til en grønn og pen plen?

For å få et inntrykk av området som skulle få behandling først har jeg ikke noe bedre bilde å vise til enn dette. Selv om vi, dagen da dette bildet ble tatt, langt i fra var i stand til å tenke på hage og plen, SER vi ihvertfall hvordan området så ut før vi begynte å jobbe med det. Nå hører det med til historien at det i fjor, og også tidligere i år (les: da vi kom hjem fra ferie) var overgrodd av ugress, noe som gjorde prosessen atskillig mer utfordrende. For om du ikke vet det: ugress har en tendens til å spre seg fortere enn ild i tørt gress (eller noe sånt).

DSCN7190

Så vi startet med noen runder med jordfres, steinplukk, jordfres, steinplukk, mer steinplukk, og så noen runder med jevning. Men da snakker vi kun det første stykket! For når det gjalt det andre stykket som vi tenkte å ta med “i samme slengen”, så innebar det oppretting, det vil for oss si, omtrent 100 trillebårlass med jord, manuellt gravd opp, trillet og tømt på området. Og deretter jevnet. Ja, jeg gikk til prosjektet med liv og lyst, faktisk, men skal si interessen dabbet av i løpet av uken gitt!

DSCN9626

Her er Jarle, som ryddet stein for oss i fjor sommer i det øverste området. Og det kom godt med i år! For området utrolig godt ryddet :)

Uansett, slik ser det nå ut i foran i hagen vår etter at vi sådde på mandag:

DSCN6284DSCN6240

DSCN6249 Her får vi et flatt og fint område hvor vi kan ha bord og benker!

 

DSCN6253Mens jorddungen vår er en saga blott…

 

 

 

 

 

 

DSCN6280  …vannes hagen mens vi venter på at disse skal spire og gro…

DSCN6259

 

Mens vi sådde kunne jeg ikke la være å tenke på lignelsen om såmannen fra Bibelen (Matt. 13,3-9) :

3 Og han talte til dem i mange lignelser og sa:
        «En såmann gikk ut for å så. 4 Og da han sådde, falt noe ved veien, og fuglene kom og tok det. 5 Noe falt på steingrunn hvor det var lite jord, og det skjøt straks i været fordi jordlaget var tynt. 6 Men da solen steg, ble det svidd og visnet fordi det ikke hadde fått slå rot. 7 Noe falt blant tornebusker, og tornebuskene vokste opp og kvalte det.
8 Men noe falt i god jord og bar frukt: noe hundre, noe seksti, noe tretti ganger det som ble sådd. 9 Den som har ører, hør!»

Og det minner meg om at vi må så De gode frøene også i hverdagen, til dem vi treffer, og be om at det faller i god jord:

6 Jeg plantet, Apollos vannet, men Gud ga vekst.

1.Kor 3,6

 

!! PS: Har gitt bloggen min en liten sommerlook, og syns slett ikke at resultatet ble så verst :)

5 kommentarer:

 1. og eg som syns eg har vore så superflittig og spadd, luka, renska og sådd tre-fira kvadratmeter te kjøkkenhage...!
  Steiki så flinke dåke e!

  SvarSlett
 2. så koselig å kikke på bloggen din, ja det ser ut til å bli fint på plenen deres! Kanskje det begynner å bli grønt til vi kommer på besøk, vi gler oss!mamma

  SvarSlett
 3. Hei! :)
  Ja, no har d gått så lang tid at eg nesten ikkje har tro på at d huset kommer til å stå noen gang! ..hehe, men d gjør vel det tilslutt :)
  Og ja! Vi må finne en langhelg tror eg! Vi tenkte jo vi skulle ta d i sommer, men di 4 ukene strekker rett og slett ikke til! Men vi har veldi lyst, og skal finne en helg som passer for både oss og dåkke :) Klem til deg!

  SvarSlett
 4. Hurra! ENDELIG får eg te å legge inn kommentara igjen!
  Så fint det e hos dokke! Me og glede oss te å komme på besøk! =)

  SvarSlett
 5. fant denne sio di hos Wenche. Nydelige billeder og et vakkert hjem og steinbed. Helle, (som har jobba med mammo di og Wenche)

  SvarSlett