onsdag 23. juni 2010

St. Hans-kvelden…

DSCN6441

…ble ikke helt som planlagt.

Etter å ha humpet rundt på krykker i 2 dager, er jeg SÅ takknemlig for å ha alle kroppsdeler i behold til vanlig!

Likevel har ettermiddagen og kvelden vært helt strålende! Kan ikke huske når jeg sist det var mulig å sitte så lenge på terrassen uten at det ble for kjølig! Så utrolig deilig! :) Jeg har imidlertid visse forventninger til en St. Hans-kveld, trolig fordi den ble omstendelig feiret hvert år da jeg var liten.

DSCN6449

Min barndoms St.Hans-feiring husker jeg godt: Den foregikk på Blindheim. Om det var strålende vær, eller øsende regn, det spilte ingen rolle; til Blindheim skulle vi! Den gang fantes slettes ikke dårlig vær, kun dårlige klær. På programmet sto andakt og sang, utlodning, spidding av pølser på bål, og med pinnebrød som aldri ble gjennomsteikt surret rundt pølsene.

DSCN6461

Kveldens høydepunkt var selvsagt når det store bålet ble tent! Uansett hvor mye fuktighet som hadde strømmet ned i dagene i forveien, det bålet skulle tennes. Einer viste seg å være et godt hjelpemiddel, og det er muligens derfor jeg særlig godt kan erindre at disse kveldene medførte mengder med bålrøyk i øyne, hår og klær. Men moro var det! Og ikke minst fordi det var så mange andre barn å leke med!

DSCN6458

Etterhvert som jeg ble eldre var det viktigste å plukke syv sorter markblomster på St.Hans-kvelden, og sove med disse under hodeputen om natten. Da ble det sagt at man skulle drømme om den man kom til å gifte seg med. Og ja, jeg drømte om noen nesten hvert år, men det var ingen av dem jeg endte opp med! En annen metode for å avsløre sin tilkommende var å springe på jordene og hoppe over syv gjerder! Det har jeg aldri prøvd, trolig fordi det ikke var så mange egnede områder for det der jeg vokste opp :)

Det siste minnet jeg kommer på er fra St.Hans-kvelden for 12 år siden. Da var det “ut” å være på Blindheim, og jeg og søsknene mine var hos mine besteforeldre. Den kvelden vant Norge 2-1 over Brasil, og stemningen i stua var HØY!

DSCN6452

Med fornyet tro på sommeren ønsker jeg fortsatt fin St.Hans-kveld!

3 kommentarer:

 1. Så fint de ha fått d rundt veggan :) Gler me t å sjå!

  SvarSlett
 2. Så koseli :) Kjekt å lese om st.hans før i gamle dager ;) D var akkurat sånn d va! Ikkje akkurat d samme no lenger ;) Vi prøver fremdeles å finne en helg som vi kan komme oppover! Skal gi deg tilbakemelding så fort vi har et forslag :)
  Klem til deg :)

  SvarSlett
 3. Så fint alt sammen e! Du e flink :) Og god bedring med foten..!

  SvarSlett