søndag 25. juli 2010

En perfeksjonists bekjennelser

For vel et år siden hadde jeg en ambisjon om å vise rom-til-rom-bilder fra hele huset. Venninner som bor langt unna kunne tenke seg å se huset, og jeg tenkte at denne oppgaven skulle jeg vel klare. Utrolig nok viste det seg at utfordringen skulle bli verre enn først antatt. Hvorfor? Etter å ha gransket sjel og sinn over en lengre tidsperiode må det opplagte svaret bli: Jeg er altfor perfeksjonistisk! Ikke det at jeg ikke er fornøyd med huset, og av den grunn ikke vil vise det frem. På ingen måte!

IMG_0848

Fra gjesterommet

Jeg må tilstå at jeg legger ned en del arbeid før jeg tar imot planlagte gjester. Som regel er jeg ferdig med stylingen kun minutter før gjestene dukker opp, og da ser jeg oftest ut som et takras selv. Jeg er altså mer opptatt av at huset skal se bra ut enn at jeg selv ser sånn noenlunde presentabel ut. Dette må også være grunnen til at jeg så godt som aldri klarer å komme på å ta bilder av “verket” før gjestene ankommer, og derfor heller ikke har klart å ta rom-til-rom-bilder som kan vises frem for resten av verden. Jeg har jo vist frem en del detaljer fra huset de siste månedene. Men det er noe helt annet å bli fornøyd med bilder som viser frem et helt rom.

IMG_0865

Bestemors flotte teppe!

Joda, jeg kan godt innrømme at jeg har et problem. For det har jeg sannsynligvis. Kanskje en P-diagnose. Det er slitsomt å være perfeksjonist. For ikke å snakke om hvor tøft det er å være perfeksjonistens ektemann! Siden undertegnede har vært delvis handicapet en stund nå har mye av arbeidet falt på min bedre halvdel. Grovarbeidet, selvsagt. Stylingen overlater jeg ikke til noen andre. Men han har gjort en formidabel innsats, det er ikke til å komme unna!

IMG_0868

De innebygde hyllene som Olav har “designet”

Jeg elsker å ta imot gjester, elsker å vise frem huset mitt, elsker å gjøre mitt beste for at gjestene skal trives. I sommer har jeg hatt mange feriegjester, og det har vært så koselig! Jeg har elsket å drive “sommerpensjonat”! Har satt veldig stor pris på besøkene! La det være sagt: Jeg har ingen forventninger om at gjestene skal bry seg mine syke tankemønstre. Problemet er utelukkende mitt. Gjestene skal slappe av og kose seg. I mitt hjem skal besøkene ikke være stive.

IMG_0871

Et pent utvalg lesestoff til gjestene

Jeg tror også at jeg har klart å være avslappet. Kanskje jeg allerede er på bedringens vei, hva perfeksjonist-problemet mitt angår? Eller kanskje jeg har funnet en gylden middelveI? “Det var i hvertfall strøkent da de kom!” Ikke vet jeg. Ikke er jeg sikker på om jeg vil helbredes heller, for jeg trives ganske godt med å style og ordne. Jeg elsker å ha det fint rundt meg! Ja, man kan kanskje til og med dra det så langt som å si at det er en av mine store interesser? Å sitte i ro med en fot høyt mens støvet samler seg rundt meg eller blomstene står visne i vasen funker ikke for meg. Ryddet og stylet i hjemmet er ro i sjelen (og rompa!) for meg! Jeg kan sammenliknes med Monica fra Friends, og det sier vel sitt. Men alt gjøres i beste mening.

IMG_0616 IMG_0617

Fire lekre isglass, kjøpt på den lokale bruktbutikken

Kall meg hva du vil. Jeg er og blir perfeksjonist.

Bildene fra gjesterommet er ikke tidligere vist!

3 kommentarer:

 1. huset deres har blitt nydelig Mona! merket veldig godt forskjell nå sist vi var på besøk..huset var blitt "innbodd" og det kledde det voldsomt :) du er kjempeflink, og så lenge man tåler at folk er på besøk (og slik som mine..roter litt..) kan man vel bare være litt perfeksjonistisk..?
  :)
  ..jeg likte foresten veldig godt de kvist-hjertene dine..men glemte å si det når jeg var der..tror jeg!
  ..skriver opp et slikt et på ønskelista mi jeg!!

  klem gunnhild

  SvarSlett
 2. Så fiiint!! Ja, vi vil ha sånne rom-til-rom-bilde ;) Det e gøy! No friste det virkelig med ein tur til fjellbua.. Og den perfeksjonismen kjenne eg meg igjen i... :)

  SvarSlett
 3. ja du er flink å lage det fint når vi kommer på besøk, og gjestfrihet finnes det mye av, Men så gir du oss også anledning til å gå i kjøkkenskapene (der er det også orden i sysakene), så vi kan ordne oss som vi selv vil!HgB

  SvarSlett