mandag 30. august 2010

Ny og spennende pizza!

Jeg fikk en oppskrift av kollega Christina på en pizza som hun mente jeg bare MÅTTE prøve, fordi den simpelthen var den BESTE pizzaen hun noen gang hadde smakt! Ja, hvorfor ikke? Så lørdag smalt vi i gang. Resultatet ble bare rett og slett nydelig! Så her kommer oppskriften på Piadinapizza! *ANBEFALES!*

IMG_2126

Pizzabunn: 400 g mel, 1/2 dl olivenolje, 1,5 dl vann, 15 g gjær, salt

Tomatsaus: 4 modne tomater, 1 neve basilikum, 2 ss olivenolje, 1 fedd hvitløk, 1/4 ts salt

Topping: 2 hele ferske mozarella i biter, 8 skiver parmaskinke eller annen god skinke, 20 gode sorte oliven, 2 bunter ruccolasalat, 1 neve med frisk basilikum, 1 finstrimlet sjarlottløk, 4-6 store klasetomater i biter, 1 ss god olivenolje, 1 ts sitronsaft, salt og pepper, 2 ss revet parmesan

Kjevle deigen tynt ut og legg på melet bakepapir (deigen kan enten deles i porsjonsbiter og kjevles ut eller kjevles ut til en stor pizza).

Kjør sammen tomater, basilikum, olivenolje, hvitløk og litt salt i en mikser, og smør utover pizzadeigen. Sett nederst i ovnen på 225 grader C og stek i 15 minutter.

Ha resten av ingrediensene i en bolle med sitronsaft og olivenolje over. Krydre med salt og pepper. Denne salaten legges som en topping oppå den stekte bunnen. Til slutt legges skiver av parmaskinke på toppen. Pizzaen serveres romtemperert.

IMG_2128

Bon apetitt!

1 kommentar:

  1. den pizzaen kan du få lage når du kommer hjem! Hg

    SvarSlett