søndag 5. desember 2010

5. desember: Gjør døren høy, gjør porten vid

I går hørte jeg om to damer som hadde sett at hjemløse mennesker i Oslo frøs så fælt på føttene. De bestemte seg for å strikke tykke, gode ullsokker som de gav til dem som trengte det gjennom Kirkens bymisjon.

IMG_3633IMG_3637

 Her sitter jeg i mitt varme og adventspyntede hus, med kaffe og nybakte småkaker, og tenker:

Kanskje skulle jeg bruke denne adventstiden til å tenke mer på andre enn på meg selv?

Kanskje kan jeg gjøre mer for de som ikke er så heldig stilt som meg? Sende julegavepengene til barn og familier i Øst-Europa slik at de kan få et godt måltid og en liten oppmuntring til jul? Kjøpe en geit eller en vaksine slik at mennesker i fjerne himmelstrøk kan få en bedre hverdag? Hva med mennesker på min egen hjemplass? Har jeg noen som er ensomme i mitt nabolag? Invitere noen på kaffe og småkaker, noen som sjelden blir bedt? Besøke noen som sitter mye alene? Sende en sms eller et adventskort til en person jeg ikke har sett på lenge? Hvorfor er dette så vanskelig?

Jeg tror det kan gjøres med enkle grep. Som damene som strikker sokker til slitne, kalde føtter. Bruker evnene sine. Bidrar med det de er god på.

Denne adventstiden ønsker jeg å gjøre døren min høyere og porten min videre.

3 kommentarer:

  1. Fint innlegg, og tanker til ettertanke! Må bare si nok en gang, at du er så KREATIV! Kjempefine ting du legger ut bilde av på bloggen din :)

    SvarSlett
  2. Takk for ein viktig påminning !

    SvarSlett
  3. takk for at du minner oss om dette viktige temaet, la oss prøve hver for oss å gjøre litt så når vi mange

    SvarSlett