søndag 9. januar 2011

Middagsplan

Nå har jeg ENDELIG laget min første 4 ukers middagsplan! Og det MED handleliste for alle rettene!


For 3-4 år siden begynte vi å lage ukentlige middagsplaner. Vi var inderlig lei av å komme på hva vi skulle ha til middag hver dag, og vi brukte mye tid på handling. Sistnevnte er noe jeg hater. Og da snakker vi om handling av matvarer... Derfor laget vi ukentlige planer, handlet en gang i uken, og sparte tid hver ettermiddag, både på handling og på å pønske ut hva middagen skulle bestå i. Det var et herlig liv å kunne reise hjem fra jobb og vite at middagen var ferdig innkjøpt, opptint og klar til å lages! Etterhvert stoppet fantasien litt opp av seg selv. Middagsplanene ble litt for like fra uke til uke, dessuten var det litt ork å lage en ny plan hver uke. Derfor har vi nå tatt det et steg videre, og laget en 4 ukersplan!


DSCN0245

Vi har også en teori om at vi sparer penger på det. Teorien er ikke verifisert ved utprøvelse i praksis, det vil si, vi har ikke regnet på det. Teorien om at det er billigere å handle en gang i uken, fremfor 4-7, virker så troverdig at jeg likevel har valgt å la meg overbevise.

IMG_2126

Jeg håper jeg har laget en 4 ukersplan som er så variert at jeg kan starte på nytt på uke 1 når det har gått 4 uker. Det hører med til historien at det kun er et par middagsretter som går igjen flere ganger i planen. Det er jeg ganske fornøyd med!!

IMG_4681

Så i morgen starter et nytt og bedre liv, organisert til minste detalj, i alle fall hva middag angår. Det vil si, planen startet i går, da jeg handlet inn til kommende uke;)

Strukturert liv, her kommer jeg!!

Hvis du er interessert i å se planen, er det bare å ta kontakt!! :)

8 kommentarer:

 1. Oj, så flinke dere er ! Vi har en-ukers plan, handler inn hver fredag, deilig:-)

  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. Jeg ser veldig gjerne planen :) Vi har akkurat begynt med ukesplan - av samme grunnene som du ramser opp. Men hadde vært kjekt å få noen tips på middagsmat ;) fatasien tar litt slutt innimellom, så det var veldig lurt å lage for 4 uker i slengen.

  Godt, nytt, strukturert år til deg :)

  SvarSlett
 3. Når vi fikk Benjamin gikk vi ganske raskt igang med ukesmeny og handle en gang i uka her også! Utrolig glad for det, det fungerer BRA! Men vi hadde også problemet med at det ble mye det samme. Så vi laget en liste med alle middager vi kom på, så når vi nå lager liste plukker vi litt derfra, og tar evt med noe nytt :) Men 4 ukers-plan høres lurt ut det også!

  SvarSlett
 4. superlurt! jeg har alltid vært imponert over disse middagsplanene deres, men aldri greid å kommet i gang med det selv.
  kunne godt tenkt med å se planen da;)

  SvarSlett
 5. Så flinke dere er - har prøvd sjølv , men aldri fått det til !

  SvarSlett
 6. hmmm... kopi av din plan... JA TAKK!!! håpe d æ my der for småspiste 2 åringa å slappe foreldre:) handleliste på kjøpet??? hørres perfekt ut!!! knis. tålåst plutsele! Klem randi.

  SvarSlett
 7. Vi har pleid å ha 1-2 vekers planar, men trur jammen meg eg skal hive meg rundt å lage 4 veker og. Ser gjerne din om du vil dele,- alltid kjekt med nye tips. ;) Koseleg å finne folk som ein tidlegare har kjent litt. ;) Ønskjer deg ei fin veke, Mona Kristin.

  SvarSlett