søndag 2. januar 2011

Nyttårsforsetter

Nytt år, nye muligheter!!

Tror du jeg skal skrive om nyttårsforsettene mine nå? Ja, kanskje litt. For skal jeg ha et nyttårsforsett så må det være å slutte å spise godteri. Det må være det mest nærliggende for meg. Ikke fordi jeg er spesielt tykk. Ikke fordi jeg har hull i tennene. Hvis jeg skal slutte å spise godteri så må det være fordi jeg spiser altfor mye av det!

IMG_3618IMG_4686

Hadde dette vært mitt forsett så hadde det gått dårlig. For jeg spiste sjokolade 1 time etter at jeg sto opp 1. januar. Abstinensen meldte seg. Jeg hadde jo spist godteri rett etter frokost siden 24.12 i fjor!! Og når året starter med en helg, liksom? Hva skal man gjøre da, når man egentlig “kun kan spise snop i helgene”?

IMG_4486

Nei, det var et håpløst forsett! Det er jo umulig! Konklusjonen må bli at jeg skal spise mindre godteri enn før jul, og helst holde meg til helgen. Jeg vet jo at et forsett er til for å brytes. Og nå har jeg tilstått også. Spise sunt og trene mer og sånne kjedelige greier, det er labre forsetter det! Alt med måte. Nyttårsforsetter er bare tull.

Men jeg leste et bra nyttårsforsett her om dagen:

Bli bedre på det du allerede gjør”.

Den slags kan jeg like. For hvorfor bli god til noe jeg ikke liker?! Det sier seg selv at å få forbud mot noe eller tvinge seg til å gjøre noe en ikke liker, det ryker, og det fort. Når innfallsvinkelen setter fokus på kontinuerlig utvikling lyder det så mye mer positivt, mer overkommelig. Og så trenger det jo ikke nødvendigvis være et ønske om forbedring knyttet til det faktum at vi går inn i et nytt år. Det kan likesågodt være en motivasjon til stadig forbedring gjennom hele året. Det er viktig å sette seg mål. Oppnåelige mål. Vite at en stadig jobber mot noe.

IMG_4000

Julekort 2010

Så, jeg har bestemt meg for å bli bedre på det jeg allerede gjør. Nå må jeg bare finne ut hva jeg egentlig gjør (unntatt snopespising!), og måle hvordan jeg ligger an med det. Da må det jo være logisk at det neste innlegget på bloggen viser fjorårets julegaveproduksjon. Så kan jeg se hvor jeg har forbedringspotensiale;)

God arbeidsuke!

2 kommentarer:

  1. Godt nyttår!
    Tusen takk for den fine julegaven - den varmer godt :-)
    Vi snakkes plutselig!

    SvarSlett
  2. JA DET VAR EN GOD IDE: BLI BEDRE PÅ DET EN ALLEREDE GJØR ! ( den kopierer jeg )

    SvarSlett