mandag 14. februar 2011

Happy Valentines Day!

Valentines day – dagen happy couples elsker og de single eller nylig “dumpede” hater…

image

Jeg husker min første Valentines Day – eller, den første gang jeg markerte dagen. Det var i 1997, jeg var 13 år, og “var sammen med” en gutt i klassen. Dagen før tok jeg med meg min 2 måneder gamle søster i vognen og trillet en tur på senteret (ja, for jeg var “reservemamma” til frøkna mi som 13 åring ;)). Der vandret vi rundt mellom kortstativene på utkikk etter det perfekte Valentines-kort. Et kort med ferdig påtrykket tekst, som var søtt, som ikke sa for mye, og heller ikke for lite. Puh! Etter tre kvarter trillet vi hjem igjen, lykkelig med det første Valentines-kortet jeg skulle gi bort. Det så sikkert omtrent slik ut (Ole Brumm var den store hekten på den tiden….):

image

Det var både flaut og artig på en gang, det å gi og få tilbake kort med “kjærlighetserklæringer” på. For den utvalgte hadde laget et kort til meg også (på data, må vite!), og der sto det (ikke spør meg hvorfor jeg husker dette ordrett den dag i dag!):

“I love you always forever! Hug, hug, hug and a very big SMASK from your ….!”

Romantisk, eller?! Det verste var at han ikke var videre flink til å passe på tingene sine, så kortet jeg hadde gitt ham kom i hendene på parallellklassens pøbelunge!! Fortvilelsen var stor da skurken leste kortet høyt foran halve klassen…… Det ble en trist mattetime, for å si det sånn. Den stakkars mattelæreren (som attpåtil var vikar) måtte trøste en svært ydmyket 13 åring. Så varte ikke det “forholdet” i mer noen uker etter Valentines Day heller, og det var kanskje likegreit…

image

Kanskje kan vi skylde på mannfolka, som ikke vil henge seg på handelsstandens amerikaniserte hysteri for en eneste dag, ikke vet jeg, men det er egentlig få ganger drømmen om å bli overrasket av en stor bukett roser har gått i oppfyllelse. Som siste året på videregående for eksempel. Da jeg og Luna delte en toliters boks med is. Ikke annet å gjøre når gutta er så dumme!

image

Nå skal det sies at jeg og mannen har hatt noen fine Valentines-dager også da, med hjerteformet kake, røde roser, og som i dag; nydelig biff til middag, og kaffekos med en Stratos dobbel til! Mannen hadde også tenkt å kjøpe en rosebukett til meg i dag, men så “måtte han på verkstedet og hente bilen”…  Sånn kan det gå! <3

image

Uansett, enten du er i den syvende himmel, eller trøstespiser is i kveld, ønskes du en fin kveld. Mr. eller Miss Perfect vil ramle ned i hodet på deg når du minst aner det! Tro meg, jeg snakker av erfaring! Det er også viktig å poengtere at kjærligheten ikke er en happening som feires en dag i året, men et vakkert, slitsomt og livslangt prosjekt som må pleies hver dag, hele året rundt. Dagen i dag kan imidlertid brukes som “unnskyldning” for den som trenger et spark bak for å ta kontakt med den de har sett seg ut! Herved er oppfordringen gitt!

Happy Valentines Day!!

Alle bilder er lånebilder, lånt fra internettet…

3 kommentarer:

  1. HAHA!! Eg huska den tolitersen med is særdeles godt:) Trur eg har et ganske illustrerande bilde liggande ein plass... Godt livet har forandra seg siden den gong, og blitt iallefall litt meir stabilt! Hurray for Valentines Day!

    SvarSlett
  2. Så BRA innlegg! hihi... Valentine va stas i 13års alderen, ja! Fnise, fnise ;)

    SvarSlett