tirsdag 22. februar 2011

Lys i mørket

Vi har en lekker trapp. Vi har to faktisk, helt like, fra sokkeletasjen til 1. etasje, og fra 1. etasje og opp på loftet.

IMG_5329

Selv om vi om en stor måned har bodd i huset i 2 (!) år, er det ikke ferdig. Det er alltids småtteri som ikke er fullført. Enten fordi vi var gørrlei av husbygging da huset endelig ble innflyttingsklart. Og at vi ikke helt har fått ånden over oss til å gjøre så store stunt siden heller. Eller fordi jeg må ha god tid på å overveie hvor vi skal etterlate oss skruehull. Alt blir nøye gjennomtenkt før det blir utført. Derfor tar det litt tid…

IMG_5330

Et av de “forsømte” områdene er belysning. Det meste av huset er greit utstyrt med downlights. Rundt 50, om jeg ikke husker feil. I stue, kjøkken, soverom, bad og hall/gang. Og det angrer vi ikke på. Det fungerer helt prima. Men så har vi sånne spesielle områder da. Som trapperommet. Der er det dunkelt. Ikke så mørkt at det er farlig å gå der, men heller ikke så lyst som jeg tror jeg vil ha det. På bildene ser det ikke så verst ut, siden solen står rett inn i stuen (derfor også de merkelige skyggene på veggen...).

IMG_5317

Så langt, så greit. Jeg har også notert meg at i stuen, der vi har skråtak og det ikke ville bli bra med downlights, trengs det mer lys, samt i garderobeskapet. Men en ting om gangen. Neste utfordring blir da: Hva slag belysning skal man velge?? I det siste har jeg fått tanker om at kanskje et par vegglamper som henger høyt i trapperommet og lyser nedover kan bli fint?

image

Noe sånt kanskje?

image

Eller sånne?

 

image

Eller kanskje denne?

Ikke vet jeg. Det er derfor jeg spør deg. Har du tips om hvor de har fine lamper, eller hva som kan passe i trappen min, let me know!!

2 kommentarer:

  1. Flott trapp! Belysning e vanskelig, vi òg har problemer på det området.. Spesielt vegglamper!Den forrige eigaren lot et par henge igjen, IKKJE fine, men de gjør nytten. Enn så lenge :)Syns de i midten var fine!

    SvarSlett
  2. Har forresten òg sett fine vegglamper hos Living :)

    SvarSlett