torsdag 10. mars 2011

Ny jobb!

1. april starter jeg i ny jobb!! Jeg har fått en halvstilling som trosopplæringsmedarbeider i kirken! I jobben blir jeg koordinator, planlegger, igangsetter, pådriver og kanskje noen ganger utfører av oppgaver som har med trosopplæring å gjøre. Dette er en nyoprettet stilling her i bygda.

IMG_5556

Opprettelsen av denne type stillinger er trosopplæringsreformen. Bakgrunnen for reformen er at døpte barn mellom 0 og 18 år ikke lenger får lære om den kristne tro på grunnskolen. Likevel har foreldre som har døpt barna sine samtykket i at de vil oppdra barna i den kristne tro. Derfor skal kirken nå selv organisere trosopplæring fremover.

IMG_5563

Trosopplæring er noe som ligger hjertet mitt fryktelig nær!

Jeg synes det er utfordrende å vite at barn i dag kan vokse opp uten å vite hvem Gud og Jesus er, eller kjenne til kjente bibelfortellinger, slik som fortellingen om skapelsen, om Noah og båten, om Josef, Daniel, Ruth og Sakkeus. Mange vet ikke hvorfor vi feirer jul og påske, og i veldig mange hjem er ikke dette tema selv om barna er døpt.

Dette ønsker jeg å bidra til å gjøre noe med!

IMG_5567

Jeg er kjempegira på å ta fatt på denne jobben! Ikke minst er jeg glad for å kunne bruke denne delen av meg selv i arbeidssammenheng! I jobben jeg har i dag er tro egentlig et ikke-tema. Så dette blir veldig spennende!

IMG_5562 

Mine nåværende kolleger er ikke fullt så overbegeistret, men det tar jeg som et komplement! For de som lurer: Jeg fortsetter også i en halvstilling i min “gamle” jobb, så det blir en interessant kombinasjon!

 

Alle bildene er av den kunstige magnolia/kirsebærgrenen jeg kjøpte i Kiel! Veldig vårlig og fin i trappen! Dette er det nærmeste jeg kommer denne planten, for her på fjellet ville jeg aldri fått den til å vokse. Mer om Kiel-turen senere!

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny jobb! høres spennende ut! fiine blomster i trappa!
  klem klem en fornøyd trøstepremievinner!!!

  SvarSlett
 2. så spennende!! Gratulerer med jobb - og velkommen som kollega ;)

  Knallfin kvist!!
  klem

  SvarSlett
 3. gratulerer ! lykke til!!!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ny jobb! Er selv gudmor til to barn, og må innrømme at jeg nok ikke har bidratt så mye til å oppdra dem i den kristne tro, ta dem med i krika osv... Og ikke lærer de stort på skolen heller. De lærer jo like mye om hvorfor det feires ramadan etc.. Så dette var jo kjekt da.

  Tenkte å spørre hvor du hadde kjøpt grenene, men innså at Kiel ble litt vel langt unna. Ha en fin dag.

  Hilsen Lottemora

  SvarSlett
 5. åå, så kjekt! gratulerer med jobben, jeg tror du er rett person på rett sted.

  si fra hvis du trenger noen til å spille skuespill på søndagsskolen eller noe. ;)

  SvarSlett
 6. Grattis:)!!!

  Har virkelig troa! du fikk jo vist deg som en veldig god koordinator på "Jesus stiller stormen" i Surnadalen;)

  SvarSlett
 7. så glad på dine vegne Mona!
  dette tror jeg blir KJEMPEBRA! både for deg og for bygda!
  har jo sett deg "live" både på fredagsklubben, leir, søndagsskole og som supertante..så jeg kan skrive under på at du kan sakene dine!!
  klem!

  SvarSlett
 8. LIKER!! :D

  Så fin "kunstig" greina va :)
  LIKA bildan din :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye med ny jobb, hørtes spennende ut!! Og sikkert spennende å kombinere sammen med "gamlejobben" også :) Masse lykke til!

  SvarSlett
 10. det blir så bra! GRATULERER igjen =) Jeg stemmer i kor med Gunnhild, SUPERTANTE! Vi gleder oss til å høre om dine nye arbeidsoppgaver! Forresten..Noah fant et sjal bak en stol her en dag... Savner du et?

  SvarSlett
 11. De beste ønsker for den nye jobben !

  SvarSlett
 12. Gratulera så mykje med ein spennande og viktig jobb!! Lykke til!

  SvarSlett