onsdag 6. april 2011

Mer om Puff Daddy

Flere har spurt meg om forskjellig omkring Puff Daddy, så jeg skal gi en litt nærmere forklaring her.

Jeg brukte oppskriften på Pickles, og puffen ble strikket i Eskimo-garn som jeg fikk tak i gjennom Garnstudio. Fargen er mørk grå eller mellomgrå (husker ikke helt sikkert).

DSCN5245

Videre fulgte jeg oppskriften på Pickles (nå ser jeg at oppskriften er endret, men er ikke så ulik den jeg brukte). Puffen er enkel og rask å strikke, men strikket blir ganske tungt og varmt å ha på fanget!

Monteringen gav meg hodebry. Jeg er typen som kan se for meg svært mye i fantasien, men ikke alltid klarer å gjennomføre ideene i praksis, altså ingen stor praktiker! Så jeg kvidde meg. Men et tips fikk jeg fra Marit, og det holdt jeg meg til: å ordne en pose inni puffen til å holde innmaten på plass. Hun mente det enklest kunne gjøres ved å kjøpe et stretchlaken og lage en pose av det. Siden Marit er hakket kvassere enn meg når det gjelder det praktisk gjennomføring slukte jeg rådet hennes. Så grått stretchlaken ble det. En gammel dyne gjorde nytten som innmat. Den var så pass stor at det holdt med en.

Med god hjelp av min kjære fikk vi tredd dynen inni trekket, strammet godt og stripset igjen. Ja, du leste stripset. Mannen hadde litt strips i plast på lager, og strammet to rundt åpningen. Så klippet jeg av “overskuddsstoffet” utenfor stripsene. Da fikk jeg en fin og stram innpakning av innmaten.

Til slutt snurpet jeg sammen i ene enden av puffen, tredde posen med innmaten inni, og snurpet igjen den andre enden. Puffen hadde da litt behov for forming, og det gikk greit med litt kniping og dytting. Så den ble ganske rund og fin til slutt.

IMG_5739

Tipset med pose inni er genialt! Det gjør at puffen holder på formen og ikke sklir utover når noen sitter på den.

Puff Daddy ser kanskje veldig avansert ut, men er i virkeligheten lett som en plett! Den krever ikke store strikkekunnskaper. Dette er noe alle kan få til!

Så lykke til!

1 kommentar:

  1. Takk for info!
    Veldig greit å få høre litt erfaring hvis jeg kommer på å lage en sånn en gang (ganske sannsynlig egentlig;)

    Fin kveld til deg!

    SvarSlett