søndag 22. mai 2011

Gjenbruk

IMG_7040

I påsken kom mamma med to poser med gamle lysmanjetter. I flere år har de lagt ubrukt i skap og skuffer, og nå hadde hun sortert dem ut, klar til kasting. Disse lysmansjettene er av den sorten man brukte på 80 og 90-tallet til å “live opp” lysestakene, og de tjente også som “landingsplass” for stearin som rant over sine bredder.

IMG_7048Husker du den grelle burgunderfargen? Gjerne brukt sammen med grønne lys og servietter, 90-tallets lekreste kombinasjon!

IMG_7066

Også en av disse bukettene som vi lagde på alle hobbykvelder lå gjemt i en av posene! Lekker-smekker!

IMG_7045

Sortert etter farge!

I et lyst øyeblikk tidligere i vår kom jeg på at disse gamle lysmansjettene kanskje kunne brukes til noe nytt og spennende?

IMG_7046

Rosa…

IMG_7049IMG_7050

Blått og lilla…

IMG_7077

I går prøvde jeg ut ideen. Når de demonteres litt og puttes på et koselig kort med en splitbinders eller brad, er de perfekte til dekorasjon! Jeg tenker også scrapping, pynt på bokser, ja, mulighetene er mange! Jeg fant også lysmansjetter i en gjenbruksbutikk her om dagen. Nå ønsker jeg meg flere farger, og det kan nok hende at jeg snart står på hodet i bestemors skap på leting etter akkurat det..!

IMG_7086IMG_7079

MORO at noe gammelt og “utgått” kan gjøre nytte igjen, bare på en litt annen måte!

Det var dagens gjenbrukstips!!

5 kommentarer:

 1. Lysmansjettar kan fint brukast til kort o.l., ja. Det brukar eg dei eg har funne til og. ;) Veldig greit. Ha ei fin og kreativ veke!
  Kjempefine kort du har laga!

  SvarSlett
 2. ja se her da!! det ble jo kjempefint..å så mye gøy du får med disse 80talls herlighetene ;)

  SvarSlett
 3. G E N I A L T! Det blei jo kjempefint!

  Takk for tips! Kanskje eg ska ta en skattejakt heime sjå na mor og ;)

  Trur du må ta med heklet ditt te Danmark! Eg har dilla! Men holde meg te bitte små prosjekt foreløpig ;) Besemorsrutene har vært en drøm for meg og, kanskje eg og prøver meg med tid og stunder...

  SvarSlett
 4. Tenk at disse lysmansjettene kan brukes slik......Hilsen Inger Turid

  SvarSlett