onsdag 20. juli 2011

Shoppingguide til København

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg kanskje handlet litt for mange interiør-ting i Danmark. Da jeg kom hjem stilte jeg ut alt jeg hadde handlet. Noe av det jeg fikk til bursdagen er også på bildet. Fornøyd med fangsten, som både er handlet i fine fine butikker i København, og i genbrugs-butikker/loppis! For at du skal kunne forberede din København-tur godt, vil jeg dele et par tips til butikker som hvertfall jeg likte. 

IMG_8973

1) Plint i Købmagergade 50 (som er en del av Strøget) – har en del ulike merker, f eks Green Gate og Rice.

IMG_9079IMG_9082

Green Gate lattekrus-samlingen min teller nå 10! LEKRE mønstre! Og endelig er Sophia (til venstre) også en del av samlingen!

2) Pink i Fiolstræde 19. Ved første øyekast ser butikken ut som en klesbutikk. Men for den som har øynene med seg ser man fort at denne butikken har et smalt galleri oppunder taket rundt hele butikken. Der hadde de for anledningen stilt ut alle de lekre varene etter farge! Det er jo bare til å like!!

3) Lisbeth Dahl i Købmagergade 62. Masse lekkert! Fin butikk med bra utvalg. Det beste var at det var salg på halve butikken! 40% off!!

IMG_9087

4) Notre Dame Handelskompagniet ved Vor Frue kirke i Nørregade 7. Stoor butikk med masse varer fra ulike merker! House Doctor, Rice, Blomingville, Cath Kidson, Ib Laursen+++

IMG_9095

Nyydelig pastellrosa kakaomugge til 15 kr på Kirkens Korshær genbrug i Grenaa!!

På shoppingsentrene Illum og Magasin finnes også STORE avdelinger med interiør, masse forskjellige merker. Disse butikkene ble imidlertid altfor store og uoversiktlige etter min smak. Jeg foretrekker mindre butikker på gateplan. Men når det er sagt; befinner du deg i Strøget og blir “trengende”: Illum har kjempefine og rene toaletter (for den som er over middels opptatt av sånt….) :)

Videre skal det være en del små, sjarmerende butikker i Vesterbrogade og Istadgade. I en København-guide jeg leste sto det at i dette området ligger horestrøket, men at mellom horer og pornografi finnes det små fine butikker. Det rakk dessverre ikke jeg å sjekke om stemte, men det kan sikkert være verdt en titt!

IMG_9102

Melamin-heaven

Når det gjelder shopping så må jeg også nevne den lille byen øst på Jylland, Ebeltoft. Der finnes en utrolig sjarmerende handlegate med små koselige butikker! De har mangfe forskjellige merker, men også en egen Lisbeth Dahl-butikk! Anbefales om du er i området!

Da er det bare å ønske god shoppingtur til København!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar