søndag 18. september 2011

Pelargonia

 IMG_9981

Det går mot høst. Da vi våknet lørdag morgen var det melis på toppene, og is på en liten vannpytt på terrassen. Da var det tid for redningsaksjon for pelargoniene mine.

Utover dagen steg temperaturen betraktelig, så en liten fotosession tok jeg med de vakre sommerblomstene badet i ettermiddagssol!

IMG_9985IMG_9986

Dronning Ingrid

IMG_9988IMG_9989

Ukjent type…

IMG_9990

Med hjelp fra damene HER, HER og HER har jeg endelig funnet ut hva jeg skal gjøre for å beholde de vakre pelargoniene over vinteren! Les og lær selv! Jeg har ikke prøvd å ta avleggere ennå, men det har jeg tenkt å gjøre til uken. Nå står blomstene inne, og høsten har begynt å ta form utenfor ved inngangspartiet. Mer om det senere!

***

Takk for tilbakemeldinger på trekassen! De to første kassene skaffet jeg på en interiørbutikk i Stjørdal. Kassene var full av jord, så de var tydelig skaffet direkte fra potetbøndene i området! Jeg har ikke gjort noe annet med den jeg tok inn enn å skrubbe den godt med litt grønnsåpevann. Jeg har også en fin trekasse fra Danmark, merket “Poul Olsen”. Det er ekstra artig når de er merket, synes jeg! Før mannen kjøpte den til meg for 20 kr på et loppemarked, tømte han den for alskens skrot som den tidligere eieren hadde oppbevart i den. Kassen får nå komme til sin rett utenfor hos oss! Bilder kommer senere!

God søndagskveld!

***

-monakristin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar