lørdag 17. desember 2011

17. desember

Julekaker, småkaker, bakels, julebrød. Kjært barn har mange navn.

Jeg er ikke spesielt tradisjonell når det kommer til julebakst. Det blir få berlinerkranser, fattigmenn og smultringer her i huset. Men noen egne tradisjoner har jeg/vi lagt oss til. Noe vi liker godt og som vi kun baker til jul. Det blir julebaksten vår.

DSCN0084

Vi baker humlebol, marengs med sjokolade og mandler i…

IMG_3613

Kanskje litt pepperkaker med melis og nonstop…

IMG_1110

Riskaker

…og Sarah Bernhards!

image

Jeg har faktisk ikke tatt bilder av at jeg har laget disse før, så det ble et lånebilde… Deilig og søt konfekt, og kjempefin å gi bort som en liten gave til jul! Nå har jeg Sarah Bernhards på gang, så kanskje blir det bilder i morgen…!

Den observante ser at det blir mye sjokolade hos oss… Ja, jeg kan vel ikke legge skjul på at det er jeg som er sjokoladeelsker! Men når jeg spurte mannen tidligere hva han ville jeg skulle bake til jul så svarte han: “Vet ikke. Eller kanskje krumkaker!” Ja, da må du kjøpe krumkakejern til meg, da! (denne samtalen har kommet svigermor for øret, så jeg er litt spent på hva som ligger under treet i år..! :)

Ellers har jeg et mål om å bake litt brød og kaker til jul. Så får vi se hvordan det går..!

Hva baker du til jul?

4 kommentarer:

 1. Ser ganske likt ut her også. Blir mye med sjokolade fordi jeg nok bare må innrømme at jeg er Sjokman. Mens mannen svarte krumkaker når jeg spurte hva han villle ha. Men jeg spurte på en litt annen måte neste gang så da ble det bakt noe annet. Men jeg kjøpte krumkaker på julemesse, så han får det også.
  Ha en herlig søndag .)

  SvarSlett
 2. i kveld har jeg og far din steikt hvite julemenn, du vet hvilke det er!

  SvarSlett
 3. Åh, de humblebolene så gode ut! Ikke smakt sånne før. Her baker jeg ikke så mye siden vi er borte store deler av julen. Men jeg får liksom litt julestemning av julebakst, så litt blir det (små porsjoner av pepperkaker, kakemenn, sirupsnipper, sjokoladekjeks og litt julekonfekt)

  SvarSlett
 4. Hei hei! Eg ligge litt ette, ikkje bare med juleforberedelsene, men også med blogglesinga... Jaja, godt vi ikkje skal være her i gamlahuset i måro.
  Men! Konge med oppskrifta på Sarah Bernhards, du vil ikkje legge ut oppskrift på Humlebola og? Evt maile den til meg? (s.maestad@gmail.com) Såg og hørtes veldig gode ut...

  Det e lille julaften, så eg tenke eg kan få ønske deg og Otto ei utrolig kjekk jul!

  SvarSlett