mandag 19. desember 2011

19. desember

Endelig er Sarah Berhnardsene ferdig!

Du trenger:

500 gr ferdig kransekakemasse

Fløte 1/3 l

Kokesjokolade (200-300 gr)

IMG_1171

Kjelve og stikk ut kransekakemassen. Jeg bruker en liten pepperkakeform. Stekes på 210 gr i 5-10 min. De blir fort brent! Avkjøles.

IMG_1177

Trøffelkrem:

Hakk sjokoladen. Kok opp fløten. Dra kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. Sett kremen i kjøleskapet, helst over natten.

IMG_1191

Pisk opp trøffelkremen. Bruk en kakesprøyte til å legge kremen på kakene. Avkjøles.

IMG_1196

Så til det jeg synes er vanskelig: Kakene skal dyppes i sjokolade som er smeltet over vannbad. Jeg tilsetter litt kokosfett til sjokoladen for å gjøre den tynnere. I år brukte jeg en pølseklype til å dyppe kakene med. Det fungerte fint, selv om det blir litt griseri! Oppbevares kjølig.

IMG_1205

Men jeg må si meg veldig fornøyd med resultatet!

IMG_1216

Dette er enkle Sarah Bernhards. Noen har i flere lag med godt, men jeg synes de er akkurat passe avanserte!

***

-monakristin

2 kommentarer:

 1. Det ser kjempegodt ut. Og så stilig det var med "blomsterkaker" Har laget slike, men da med to lag kjeks og krem mellom. Men det er lenge siden, og da laget jeg deigen selv. Veldig lurt å lage av kransekakemasse. Så slipper en en del av arbeidet.
  Ha noen koselige førjulsdager :)

  SvarSlett
 2. mm, de ser bare SÅ gode ut!!
  kjekt at dere har deres tradisjonelle kakesorter, disse, og homlebolene er godis jeg forbinder med dere ;)
  ..erik ønsker seg smaksprøver, sier han ;)

  SvarSlett