mandag 27. august 2012

Tydligvis verdens beste!

I går bakte jeg eplekake. Det gjør jeg når høstsemesteret starter. Det gjorde jeg også i fjor, og la ut oppskriften på bloggen under tittelen “Verdens beste eplekake”. Og det er det innlegget som har hatt desidert flest treff det siste året! Går du inn på google og søker på “Verdens beste eplekake”, hva kommer opp da? Jo, Fjellbua kommer som første treff! MORO! :)

Jeg har fått mye fine tilbakemeldinger på oppskriften. Men når det gjelder sukker- og kanelmiksen så har det vært litt forvirring, siden jeg ikke la ut noen detaljert oppskrift på den sist. Jeg bruker å smake meg litt frem. Det gjorde jeg også i går. Men da jeg var klar til å smøre sukker- og kanelmiksen på kaken kom mannen inn på kjøkkenet. Han kunne meddele at jeg hadde laget altfor lite miks. Så da fikk han frie hender. Hvilke mengder han hadde oppi etter at jeg forlot kjøkkenet, det kan jeg ikke fortelle deg. Men kaken ble god, den. Derfor; det er lurt å smake seg frem og finne ut hva du liker. Eller som svigermor sier: alt blir godt med noe godt oppi! :) Svigermor er forresten dama med verdens beste vafler! Hemmeligheten er å putte det gode en har for hånden oppi røren, f eks. vaniljesaus og fløterester m.m! Men nå, til oppskriften på eplekaken:

Eplekakerøre:

250 (375) gr sukker

150 (225) gr margarin (jeg bruker meierismør)

3 (5) egg

200 (300) gr hvetemel

1 (1,5) ts bakepulver

5 (7-8) epler

(tallene i parantes er passende mengde hvis du skal bake kake i en langpanne)

IMG_9682

Sukkeret og margarinen vispes hvitt. Margarinen smeltes/varmes først litt i mikroen så den ikke er for hard. Visp inn et egg av gangen. Sikt melet og bakepulveret inn. Smør kakeformen og tøm røren i formen. Del opp eplene og bland sukker- og kanelmiksen. Stapp eplebitene i kaken, og tøm sukker/kanelmiksen over. Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 45-60 min.

IMG_9685

Sukker- og kanelmiks:

2-3 ss (5-6) mykt (nesten helt smeltet) meierismør

et par (ca 4) ts sukker

1 (2) ts kanel

(tallene i parantes er passende mengde hvis du skal bake kake i en langpanne)

IMG_9687

Smelt smøret i mikroen og rør inn sukker og kanel. Smak til så du får den så søt du vil ha den. Smør blandingen utover kaken og stek kaken i ovnen.

IMG_9690

Og så det ferdige resultat:

IMG_9691

Kjempegodt med vaniljeis til!

Da er det bare å si lykke til! :)

***

-monakristin

7 kommentarer:

 1. Det er en utrolig god kake, men min blir svidd hvis jeg steker den på så høy varme over så lang tid. Er det en langpanne du steker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker langpanne. Jeg tror det kommer litt an på hvilken stekeovn en har, det er jo forskjell på hvordan og hvor fort kakene stekes i ulike ovner. Så jeg følger med kaken når det er gått mellom 30 og 45 minutter, og så vurderer jeg derfra til jeg synes den er gyllen nok (i tillegg til å sjekke at den er gjennomstekt, så klart).

   Slett
 2. Eplekake er kjempegodt.
  Har ei oppskrift jeg pleier å bruke, med vaniljekrem i.
  Den får jeg masse skryt av.
  Kanskje jeg legger den ut på bloggen en gang i løpet av høsten,
  Ønsker deg en herlig høst sammen med dine :)

  SvarSlett
 3. Mmm...fristende!
  På tide å bake eplekake her i huset snart også. Venter bare på de rette eplene ♥
  Høsten er liksom ikke så ille allikevel når en kan sitte inne med levende lys og spise eplekake og vaniljeis :)

  SvarSlett
 4. Mmmmm.. den hørtes iallefall veldig god ut, så den må jeg prøve en dag snart! Tusen takk for oppskriften!!
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 5. Hei på deg.
  Mmmm, den så fristende ut!!
  Tusen takk for at du deler verdens beste oppskrift ;))
  Ønsker deg fortsatt fin tirsdag.
  Smil og klem fra Monica

  SvarSlett
 6. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

  Jeg la merke til at du har smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Vi er for tiden rangert som den nest største side i verden i vårt marked der vi er i 37 forskjellige land. Alleoppskrifter.no har et stort antall besøkende som genererer høy trafikk fordi har over 20.000 unike besøkende / dag.

  Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Varme hilsen,

  Elin, Alleoppskrifter
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett