mandag 3. september 2012

Lameller, eller?

Huset vårt vender mot sør, og på fine dager har vi sol dagen lang. Siden jeg (nesten) har gått for et “gardinløst” hus blir det fort veldig lyst og varmt inne i stuen vår på sånne dager. Vi fant ut at det måtte vi gjøre noe med når det skulle komme en liten baby. Vi måtte ha mulighet til å stenge lyset og mye av varmen ute siden babyen skulle bli født midt på sommeren. Ikke for det, når solen skinner på klare, kalde februardager blir det også god temperatur i stuen! Uansett, vi var litt fram og tilbake på hva vi skulle velge for å skjerme mot solen. Jeg var veldig skeptisk, men vi landet til slutt på lameller.

Her er vinduet før lamellene kom opp (ikke akkurat behov for lysskjerming den dagen bildet ble tatt…)

IMG_3393

Jeg var skeptisk til lameller fordi det minner meg om stramme og stilrene moderne kontorlokaler. Stuen vår har gipsplater på vegger og tak, og er uten taklister, så rammen er jo i og for seg ganske stram. Derfor ønsker jeg å ha en litt “mykere” stil i resten av interiøret i stuen, litt mer romantisk, og så for meg at lameller ikke var tingen da. Men jeg må absolutt si meg veldig fornøyd med resultatet, likevel:

IMG_4623IMG_4627

Synes det ble fint og nytt borti sofakroken! Dessuten var lamellene på 50% på KID, og det kan man ikke klage på :) Vi må også få like lameller i vinduet til høyre, det kommer jo like mye sol inn der… (jeg skylder på at jeg var høygravid i gjerningsøyeblikket, og derfor ikke klarte å tenke lenger frem enn til min egen nesetipp…)

IMG_4630

Å henge opp lamellene var jo lekende lett – hvertfall etter at man har klippet de til i rett lengde og festet alle remsene på de små opphengene. For akkurat det var jo det reneste hobbyverkstedet her hjemme hos oss. Og jeg får jo angst hver gang vi skal henge opp noe, eller lage til et eller annet i huset som skal være i vater, så det var med hjertet i halsen jeg hjalp mannen med å måle opp. Stort sett, når vi har slike “i vater-prosjekt” gir jeg beskjed til mannen om hvordan jeg vil ha det, og så går jeg og gjør noe annet, jeg klarer ikke se på… ;) Men det gikk altså bra denne gangen også, og erfaringen er at lamellene skjermer godt mot lyset. Nå har jeg gått til innkjøp av lameller til det siste vinduet også, så får vi se når vi skal ta det hobbyverkstedet… :)

***

Takk for alle besøk her på Fjellbua og alle gode tilbakemeldinger! Det setter jeg pris på, selv om jeg ikke er så aktiv med bloggingen nå! Men jeg har veldig fine og gode dager hjemme sammen med bebisen min for tiden da! :)

***

-monakristin

2 kommentarer:

 1. Lameller er kjempe kjekt.
  Hadde det i den tidligere leiligheten min. Var veldig fornøyd :)

  Fin ny uke til deg ♥ Kos deg med den lille!

  SvarSlett
 2. Syns det ble fint hos deg med de lamell gardinene.
  Kos deg videre sammen med den vesle babyen din :)

  SvarSlett