tirsdag 11. desember 2012

11. desember: Dagens husmortips…

IMG_8339

Julevasken er jeg ikke så nøye med. Sånn type tak og vegger – det dropper jeg. Jeg tar vanlig helgevask + kanskje noe ekstra småtteri. Det holder i massevis, spør du meg. Men det er en ting jeg synes er kjekt å få gjort rent, og det er glasset i peisovnen! Det blir jo som kjent veldig sotete, og til slutt ser man ikke lenger at det brenner i ovnen. Eller, kanskje det bare er hos meg det skjer??

IMG_8340

Uansett, her var det på høy tid. Så i går tok jeg en real runde med ovnen vår. Og du så trivelig det ble å tenne opp etterpå! Skinnende blankt og fint, og så koselig å se det brenne inni der! For å få det fint bruker jeg (og det er dette som er dagens tips) avispapir, litt vann og aske fra ovnen. Asken bruker jeg som “skuremiddel” på glasset, og så tørker jeg over med fuktet avispapir etterpå. Og da blir det blankt! Og det er fort gjort, om det er aldri så mye sot der…

Så nå er det bare å tenne opp, legge beina på bordet og la seg hypnotisere av flammene! Og i den forbindelse kom ommøbleringen jeg foretok før helgen godt med! Mer om det senere!

***

God kveld til deg som er innom og TAKK for alle koselige tilbakemeldinger!


Husk å melde deg på trekning av adventskalenderen her!
 

***

-monakristin

4 kommentarer:

 1. Sliter med det samme her, så takk for godt tips - skal jammen meg gjøre dette imorgen :D

  Ønsker deg en fin Onsdag,
  Klemmer♥

  SvarSlett
 2. Takk for tipset! Det skal eg jammen prøve! Satt akurat her og så på glasset i ovnen og at eg må ta det før jul. Har foresten lagt deg i blogglisten min ;) Ha en fin dag! I dag er det juleshopping på meg

  SvarSlett
 3. Ja det der er et lurt tips!

  Ha ein fin dag! Klem,

  SvarSlett
 4. Så blankt og fint! Tips til å rengjøre radiatorer mottas med takk ;)

  SvarSlett