mandag 17. desember 2012

17. desember: Oppskrift på kolakaker

Nå til litt julebakst. I år har jeg prøvd meg på kolakaker for første gang! Det gikk litt så som så, litt harde ble de, men veldig gode og søte! Jeg vet ikke helt hva jeg gjorde feil, men mistenker at de ble stående ørlite for lenge i ovnen… Kolakaker har ikke vært noen tradisjon i oppveksten min, men jeg fikk virkelig smaken på det da jeg kom til Trøndelagen! En god kollega lager verdens beste kolakaker, og jeg har vært så heldig å få hennes oppskrift! Og her er den:

 

Kolakaker

200 gr smør, jeg bruker setersmør

200 gr sukker

300 gr hvetemel

2 ts natron

1 spiseskje sirup, er kanskje litt raus.

2 ts. vaniljesukker.

 

Smør og sukker røres hvitt, tilsett sirup, mel med vaniljesukker og natron. Trill ut litt tykke ruller, legg på plate og trykk flate. Stekes ved 180 grader. Så blir de tykke eller flyter utover litt etter som.

 

Det spørs om ikke jeg må bake en ny porsjon før jul, for her har de forsvunnet sammen med ettermiddagskaffen! (siden de var litt harde var de perfekte til å dyppe i kaffen..!)

Dessverre har jeg ikke noe bilde fra bakingen, så det blir et lånebilde i dag!

 

Ha en fin kveld!

***

-monakristin

2 kommentarer: