torsdag 6. desember 2012

6. desember: Adventsstemning

IMG_8209

Noen glimt fra kveldsstemning i Fjellbua. Svibler er kommet i hus, men ikke sprunget ut ennå. Det regner jeg med skjer i løpet av kort tid, for her fyrer vi for harde livet i kulden. Men det er nydelig ute da. Helt klart og fint og sol om dagene.

Siden det er så kaldt så må jeg og bebisen holde oss innendørs. Å ikke få luftet seg om dagene kan bli litt i meste laget for meg. Så i går sendte jeg en melding til min kjære, og den gikk omtrent slik: “Jeg har sikkert ikke fortjent det, men hvis du vil gjøre meg glad så kan du kjøpe svibler til meg!” Og det gjorde han. Snille mannen min kom innom hjemme med sviblene, før han hastet videre til neste ærend. Og ja, det er ikke sikkert jeg har fortjent det. Det var nemlig sånn at på tirsdag fikk jeg tatt meg en tur ut etter at bebisen var lagt seg for kvelden. Mannen var barnevakt. Og da kræsjet jeg bilen. Knas, sa det, i det jeg rygget på en telefonstolpe, og lykten og skjermen gikk an (for å si det på morsmålet mitt). God jul, liksom, når en må ut med et femsifret beløp i reparasjonskostnader. Derfor litt usikkerhet omkring om den koselige gesten fra min mann var fortjent. Men mulig at han fryktet jeg ville få et lettere anfall av hyttefeber om blomstene uteble!

IMG_8204

Men svibler ble det altså. Og de pynter opp her hjemme, her på et lite adventsfat. Det har vært isende kaldt i dag også, så jeg har slått meg løs med litt ommøblering i heimen. Tror det ble ganske bra, så kanskje jeg viser det fram senere en gang. Noe må man ta seg til innendørs i kulden. Og så har bebisen og jeg hatt juleverksted og laget noe jeg skal vise frem i morgen. Det vil si, bebisen var nok mer tilskuer enn noe annet på juleverkstedet. Men han så hvertfall rart på mamma som herjet med rariteter på kjøkkenet. Mer om det i morgen!

Da gjenstår det å ønske deg en god kveld, og har du ikke tatt lodd i adventstrekningen min, så må du gjøre det her! Og premien? Jo, den er både “julete” og vinterlig! Mer sier jeg ikke!!

***

-monakristin

***
Lurer du på hva som skjedde i Fjellbua 6. desember i fjor? Her kan du se adventskalendere både for 2010 og 2011, eller du kan klikke deg inn via etiketten “adventskalender” til høyre.

4 kommentarer:

 1. ÅNEI...! Sånne ting er ikke noe gøy!

  SvarSlett
 2. Isj og fysj! Men jeg tror nok du fortjener svibler jeg! <3 God advent videre! Skal ta et lodd nå :)

  SvarSlett
 3. uff da!
  men, slikt kan hende den beste! er HELT sikker på at du har gjort deg fortjent til svibler likevel jeg :)

  SvarSlett
 4. Huff da, men bra at bare var bilen som ble skadet, koselig å lese bloggen din, må innom hver dag, Kanskje eg er litt treig, men var det sånn at ved å svare på innlegget så var en med i trekningen ?

  SvarSlett