lørdag 8. desember 2012

8. desember: Prøvesmak!

 

I adventstiden hører det med å smake på julematen! Julemiddag for meg er pinnekjøtt. For et par helger siden lagde vi nettopp det her hjemme, og startet oppladningen til jul. Selv om jeg har spist pinnekjøtt noen ganger før jul ødelegger det ikke for julaften, men smaken vekker bare interessen for mer av det gode! Og når julebordene i Trøndelagen kun serverer tapas eller juletallerken med medisterpølse, ja, da må jeg ta saken i egne hender skal det blir forsmak på jul!

 

Da jeg var liten spiste jeg middagspølse med ribbefett på på julaften. Spenstig. Men så fikk jeg smaken på kjøttet. I fjor var det imidlertid en annen sak. Da var jeg gravid og kvalm, og ikke lysten på saltkjøtt. Så da var det tilbake på middagspølsen. Men i år derimot… :) Det skal nytes!

IMG_7803

Gjør det du også! Prøvesmak og nyt!

***

-monakristin

3 kommentarer:

 1. Ja prøvesmaking må til: julebord med jobb på fredsg, hurtigruta på søndag, og klubbavslutning mandag. MENY: pinnekjøtt.

  SvarSlett
 2. Forrige søndag var det pinnekjøtt her i huset. Er de siste årene blitt tradisjon å starte adventstida med pinnekjøtt. I tillegg tok jeg litt på julebordet i går.
  Men der smakte ikke kålrabistappa så godt, så det ble ikke det helt store.
  Ønsker deg en herlig 2. søndag i advent :)

  SvarSlett
 3. Kjøpte inn pinnekjøtt i går, men glemte kålrot.

  Skal lage det ein dag og gleder meg.

  Bor sammen med ribbefolk, så med unntak av de julene me reiser heim til vestlandet blir det ribbe på julaften.

  Ha ein fin 2 adventssøndag.

  SvarSlett