onsdag 20. februar 2013

Lage selv: Strikket lampeskjerm

Nattbordlamper – det har jeg ikke klart å bestemme meg for. Vi hadde lamper fra før, som flyttet med oss fra leiligheten vi leide og inn i huset for snart 4 år siden. Har letet etter nye lenge, men har ikke funnet DE jeg ønsker meg. Det finnes mange som kan henges på veggen, men med min “skru-ting-i-veggen”-fobi kjentes det uaktuelt. Dessuten er ikke sengen vår plassert helt permanent, den måtte flyttes litt når vi skulle ha inn seng til bebisen. Så da hadde det vært rart med lamper hengende på veggen, helt upassende til sengens plassering…

lampeskjerm før

Så da var det å ta skjeen i egen hånd – og “gjenbruke” lampene våre! De var rimelig tamme fra før (se over), og i det siste har jeg ikke vært noe glad i dem. Så kom jeg på at jeg enkelt kunne strikke en lampeskjerm. Så tenkt så gjort. Og jeg synes det ble ganske så stilig! Lyset som har vært så kaldt og skarpt i denne lampen ble med ett varmere og mer dempet, og gir en lunere og mer koselig stemning i rommet.

lampeskjerm etter

Lampen måler 60 cm rundt nederst på skjermen. Jeg brukte Hubro-garn fra Dalegarn og pinner nr 7, la opp 60 masker og strikket rett og vrangt til stykket var bredt nok til å dekke skjermen. Så sydde jeg stykket igjen så det bare var å træ det ned på skjermen.

Nå er jeg i gang med å strikke en skjerm til, men jeg har litt mange prosjekter på ulike pinner for tiden, så det er vanskelig å komme i mål med noe som helst… :)

***

Vi har forresten små Malm-kommoder med to skuffer fra Ikea til nattbord. Tapeten på bildet er kjøpt på Byggmakker på Tiller, men merke husker jeg ikke… Men den er vi veldig fornøyd med. Den gir et litt lukseriøst preg på rommet og er perfekt som kontrastvegg.

***

Her er det NYDELIG vinterferievær, bare litt for kaldt for de minste… Så vi nyter vinterferien gjennom store stuevindu :)

Håper du har en flott dag!

***

-monakristin

5 kommentarer:

 1. Skal si du har fått dreis på strikkepinnene!klem

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen til minsten!

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg inspirert til å strikke lampeskjerm til lampa vår ved tv'n. Jeg har vært så lei av den, at den har blitt plassert i boden... Kanskje det gjør deg med ny skjerm :)

  Takk for gode ord om boka! :) Den passer nok best for barn fra 4 -9 ca.

  Ha en fin dag, og ei god helg! Klemmer

  SvarSlett
 4. Så lunt og fint det ble! jeg har brukt en gammel strikkekofte og kledd skjermen med armen, er ikke sånn strikke reser som du ;)

  SvarSlett