onsdag 6. februar 2013

VED

2013-02-05 14.43.30

Da vi startet med å arbeide på tomten før vi skulle bygge hus lærte mannen meg det første av alt jeg skulle lære i husbyggingsperioden; å legge opp ved. Arbeidet på tomten startet med å felle trær som vi hogget til ved og selvsagt måtte legge opp til tørk etter alle kunstens regler. Og er det noe de er god på i svigerfamilien min, ja, så er det nettopp ved. Så da fikk jeg utførlig kunnskap om å legge opp et “veda-la" (dialektord for vedstabel). Og det er også det jeg har bedrevet de siste dagene, etter at vi fikk tilkjørt to paller med ved. For vedopplegging, jo, se det er arbeid (og trim) for mor. I tillegg til stabelen ved siden av huset la jeg opp utenfor døren også. Både praktisk når det er kaldt og snødrev ute, men også fint og dekorativt!

2013-02-05 14.44.092013-02-05 14.41.522013-02-05 14.42.10

Samtidig fikk jeg tatt en liten opprydning utenfor. Vi holder på å bygge garasje så det er verktøy og utstyr og så videre fullt utenfor. Og så har jeg tatt bilder i god og kjent bloggestil; rotet er ikke med :)

***

Nå sitter vi hvertfall her med fyr i ovnen og det er herlig når det er blå grader ute! Tenn opp du også, og nyt kvelden!

***

-monakristin

4 kommentarer:

 1. Ved kan være dekorasjon også det. I tillegg varmer den mange ganger. Først når en hugger den, visst en gjør det manuelt, så når en kapper den, og legger den opp, I tillegg skal en jo bære den inn, og det er tungt nok syns jeg, og til slutt varmer den i ovnen.
  Har satt meg ned her på morgene uten å fyre opp.
  Og det er ikke så veldig godt. Men sitter under pledd
  og skal ikke sitte så lenge, må ned på kjøkkenet å
  gjøre litt og der er det varmt.
  Ønsker deg en riktig god dag :)

  SvarSlett
 2. Så koselig det er utenfor hos dere!

  Ja! veden må stables å flyttes på flere ganger.

  Husker ein gang eg holdt på å lage veala ute, så kom det ei Kattugle å nesten landa på meg ho var forfulgt av kråker å skjærer, og såg vel ikkje så mye mitt på dagen stakkars. Lenge siden men sånt glømmer eg ikkje.

  Ha fine dager, me må nokk bære inn ved ei stund til før våren kommer.

  SvarSlett
 3. Herlig med ved men det er tungt arbeide å jobbe med den "våte" veden först, Men det er jo ett nödvendig ont, uten skulle vi fryse rett så bra her hjemme i vårt store gamle (luftige) hus.
  Haha ja ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Nyter de bildene her og koser meg med fine ord. Har stablet ved sammen med mannen i garasjen, kos å gjøre sammen. Vi har nesten brent opp alt nå, så må hente mer der vi har lagret litt på en gård hos venner. Stemningsfult å stable ved inngangen. Nydelig det blåe bordet da!

  SvarSlett